Introductie & start: Positief Onderwijs dat past bij mij!

Een verkenning van Positief Onderwijs

Tijdens deze introductie en startdag neemt Positief Onderwijs Nederland je mee op reis richting Positief Onderwijs: onderwijs in lijn met de ontwikkelingen in deze samenleving. Door anders te kijken, denken en durven doen.

Kinderen zijn de toekomst. Daarom is het van belang dat wij het onderwijs en de zorg bieden die zij nodig hebben en die aansluit bij de toekomst waar zij voor staan. Hoe kunnen wij kinderen het beste helpen bij de groei en ontwikkeling die zij nodig hebben en ze dat laten doen waar ze aan toe zijn?

Positief Onderwijs maakt onderwijs passend en veel leuker! Door je mindset én lessen anders te organiseren, creëer je ruimte voor positief onderwijs. We starten door in te zoomen op jou. Wie ben jij als leerkracht? Wat zou jij willen ontwikkelen en wat zou jij los kunnen laten om met meer plezier les te kunnen geven vanuit Positief Onderwijs? Persoonlijke kracht begint met ontwikkelen!

Tijdsduur: 1 dag (exclusief kennismaking & voorbereiding)

Positief Onderwijs biedt nieuwe mogelijkheden binnen gestelde kaders en regelgeving

  • Waarom Positief Onderwijs? Jij maakt het verschil (Rita Pierson).
  • Persoonlijk missiestatement.
  • Uitgangspunten Positief Onderwijs: De 8 van Positief Onderwijs
  • Visie van de school en wat verbindt ons?
  • Uitgangspunten Positief Onderwijs verbinden aan visie aan de hand van uitkomsten kennismaking/ SchoolWeb
  • Hoe verbind ik mezelf aan dit geheel?
  • Wat doen we meer/minder op Positief Onderwijs thema’s? Van focus op didactische interventies naar focus op karaktervorming en anders kijken, denken en doen.
  • Positief onderwijs route bespreken en vaststellen (of eventueel aanpassen).

Schoolteams

Ontwikkeling en uitvoering door een team van Intern begeleiders, orthopedagogen, paramedici, directeuren po, docenten hogeschool, leerkrachten en directie SWV.

€ 650,- per dagdeel
€ 650,- voorbereiding training

Exclusief BTW